Τρίτη 10 Απριλίου 2007

Φιλοσοφικές αναζητήσεις, Νο 1: Βασικές Έννοιες

Φως και σκοτάδι, δύο έννοιες κατά πολλούς αντίθετες. Πολλές φορές σκεφτόμαστε αν είμαστε μαχητές του φωτός ή ιππότες του σκότους. Στο τέλος όμως κατανοούμε το πώς αυτές οι δύο έννοιες συνδέονται.
Η ουσία της ένωσης βρίσκεται στην εναλλαγή και στην αλληλοεπικάλυψη… Καθώς το φως αγκαλιάζει την ψυχή του ανθρώπου ο οποίος πλέει σε πελάγη ευτυχίας έρχεται το σκότος και την καταπίνει. Επιπλέον σε στιγμές δύσκολες που το «παιχνίδι» φαντάζει χαμένο ένα ευτυχές γεγονός αλλάζει την πορεία της ζωής μας και την θέτει σε τροχιά που ποιο πριν κανείς δεν θα μπορούσε να είχε φανταστεί. Σίγουρα κάποιος πολύ εύλογα θα αναρωτηθεί ότι αυτές οι συνεχείς εναλλαγές δεν είναι ψυχοφθόρες, ποιος έχει τα εφόδια να της αντιμετωπίσει, χωρίς να αυτή του η πράξη να του κοστίσει την αιωνιότητα…
Στην πραγματικότητα ο καθένας καλείται μέσα από τα γεγονότα της καθημερινής ζωής να αποκομίσει ότι τον χαροποιεί και να αποδεχθεί τον σκοτεινό του εαυτό. Τότε θα αναγνωρίσει το χάδι του πραγματικού ήλιου, τον οποίο θα αιχμαλωτίσει προκειμένου να του χαρίζει πάντα ζεστασιά και φως ακόμα και στην πιο σκοτεινή πράξη.
Προσοχή όμως γιατί στην διαδρομή υπάρχουν διαφόρων ειδών σπόροι σπαρμένοι στο δρόμο προκειμένου να σε οδηγήσουν στον τελικό σου προορισμό. Τους καλούς τους μαζεύεις και τους κρατάς γιατί στο τέλος θα καρποφορήσουν τα καλύτερα. Αντιθέτως οι υπόλοιποι σου βγάζουν μόνο ζιζάνια και βάτους.
Για αυτό έχε πίστη στο στόχο και ο δρόμος θα χαραχτεί μόνος του!

buzz it!

1 σχόλιο:

Anorganwtos είπε...

Καλώς ήρθες και εσύ στη "συντακτική αρμάδα", να μπαίνουν και σοβαροί άνθρωποι... Καλή συνέχεια στις "εβδομαδιαίες φιλοσοφικές αναζητήσεις"... (ανατρίχιασα ήδη...)