Τρίτη 3 Απριλίου 2007

"Ανάσταση", όχι "Σταύρωση"...

Και τώρα που ο ανοργάνωτος έφυγε για Πάσχα, ευκαιρία να γράψουμε ό,τι θέλουμε χωρίς λογοκρισία! Όχι ότι αντιμετωπίζουμε τέτοιο πρόβλημα... Άλλωστε, στόχος αυτού του blog είναι η ελευθερία έκφρασης και ιδεών.
Δεν θα το παίξω ούτε μαμά ούτε μπαμπάς, αλλά μέρες που είναι, καλό είναι να αναφέρουμε (για πολλοστή φορά) κάποια πράγματα σχετικά με το αλκοόλ και την οδήγηση. Είναι γνωστό τοις πάσι ότι η Ελλάδα έχει μια "λατρεία" να σκοτώνει, με τη βοήθεια των τροχέων ατυχημάτων , τους περισσότερους πολίτες μεταξύ των χωρών της Ε.Ε. Δυστυχώς, η οινοποσία βοηθάει πολύ προς αυτή την κατεύθυνση. Και επειδή ξέρω ότι όλοι σας το τσούζετε λιγάκι παραπάνω,
καλό θα ήταν να το σκεφτείτε διπλά πριν πιάσετε το τιμόνι, όταν το ποτό δεν σας αφήνει να ξεχωρίσετε ποια είναι η σούβλα και ποιο το αρνί! Όχι τόσο για το πιθανό πρόστιμο που θα αναγκαστείτε να πληρώσετε αν σας πιάσει η τσιμπίδα του νόμου(μιας και τέτοιες μέρες οι έλεγχοι της αστυνομίας εντατικοποιούνται), όσο για την ασφάλεια του εαυτού σας και των δικών σας αγαπημένων προσώπων. Θέλετε να τα πιείτε;; Με γεια σας, με χαρά σας! Και εγώ μαζί σας! Αλλά όταν το κάνετε, αφήστε το ρημάδι το τιμόνι... Αφού το ξέρετε: όσα φέρνει η ώρα, δεν τα φέρνει ο χρόνος όλος! Η ελάχιστη κατανάλωση οινοπνεύματος μπορεί να επηρεάσει αποφασιστικά την ικανότητα σας στην οδήγηση. Δεν θέλει και πολύ να σπάσει ο διάολος το ποδάρι του... Γι'αυτό, ποτό και οδήγηση, ποτέ μαζί!
Παρότι οι μέρες παρουσιάζουν μία χρήση ευκαιρία για κήρυγμα, θα σταματήσω εδώ. Καλύτερο θα ήταν να κάνει ο καθένας το προσωπικό του "κήρυγμα" στον εαυτό του. Και κάτι τελευταίο: οι μέρες αυτές προσφέρονται να κατανοήσουμε την αξία των συνανθρώπων μας. Αυτούς που τόσο εύκολα "σταυρώνουμε" και τόσο δύσκολα "ανασταίνουμε"... Να περάσετε όλοι καλά και να προσέχετε τον εαυτό σας. Τα λέμε από βδομάδα πάλι.

Καλό Πάσχα σε όλους!

buzz it!

1 σχόλιο:

Anorganwtos είπε...

Καλώς ήλθες στην ηλεκτρονική παρέα μας! Καλή συγγραφική συνέχεια!
Πραγματικά πιστεύω πως αν όλοι εφάρμοζαν αυτά που μάθαιναν στις σχολές οδηγών θα είχαμε πολύ λιγότερα ατυχήματα...