Κυριακή 10 Ιουνίου 2007

Περί στυλ... Μέρος πρώτο

Εγώ, ο Ανοργάνωτος, κάτοικος Γλυφάδας, δηλώνω υπεύθυνα πως το επόμενο κείμενο είναι πραγματικά άθλιο, σαρκαστικό και σατυρικό...

Το παρόν πόνημα θα ασχοληθεί με όλα τα στυλ που μπορεί να πετύχει κανείς αυτή τη περίοδο στην πόλη μου, πρώτα από άντρες, μετά από γυναίκες και στο τέλος ανάλογα και με τα σχόλια, θα κάνω μία σούμα...

Λοιπόν, περπατώντας στη Γλυφάδα είδαμε:



Τrendοπαιδάκια με πολύχρωμα μπλουζάκια, καπελάκι, επιμελώς ατημέλητο μαλλί (τίγκα στο κερί), το γνωστό πάνινο παπουτσάκι και μάσκα γυαλί ηλίου... (Να δεις πως λέγονται; Emos;;; Κάπως έτσι...)

Tυπάκια με κουστουμιές, με το κινητό στο ένα χέρι, το κλειδί του μαρκέ αυτοκινήτου στο άλλο και μαλλί φουλ στο gel... (Να δεις πως λέγονται; Έχω ακούσει να τους λένε φλωράκια... Εγώ νμζ πως είναι απλά νεόπλουτοι...)

Σφίχτουλες με αμάνικο, ανταύγειες και κλασσικοί πέφτουλες... (Να δεις πως λέγονται... Α, ναι... Κάγκουρες... Γνήσιοι απόγονοι του greek-lover...)

Κολεγιακό στυλ με το κλασικό καρό μπλουζάκι, βερμουδίτσα και παπουτσάκι καστόρινο... (νέα μόδα αυτή... Σαν τους geeks των ταινιών που μας έρχονται από την άλλη άκρη Ατλαντικού...)

Παιδιά του υπολογιστή με κλασσικό γυαλί μυωπίας, ξερόλες και συνήθως στον κόσμο τους, Τόσο βαλμένοι στο κομπιούτερ που κυκλοφορούν με αταίριαστα συνήθως ρούχα. Αγαπημένο γκάτζετ το κινητό-pda... (Αυτούς τους λένε βλαμμένους/καμένους...)

Σαγιοναρίτσα, εμπριμέ μαγιό-βερμούδα, και μπλουζάκι κολλητό, συναντώνται συνήθως στα Ν. Προάστια. (αυτούς τους λένε "παραλίες"...)





Τελικά η μόδα κάνει τον κόσμο πρόβατο, αλλιώς δεν θα ήταν τόσο εύκολο να κάνω γενικεύσεις... Χαρακτηριστικά εν τω μεταξύ, όλοι κυκλοφορούν αξύριστοι... Α ρε πρόβατα που είμαστε... Εν τω μεταξύ, οι γυναίκες είναι ακόμα πιο εύκολες να κατηγοριοποιηθούν... (θα γίνει η κατηγοριοποίηση στο 2ο μέρος)



Είμαι σίγουρος δε, πως θα διαβάσω και σχόλια του τύπου: "δεν υπάρχουν αυτά που λες...", "μόνοι μας φτιάχνουμε τη μόδα, δεν την ακολουθούμε...", σας πίστεψα! Μας κάνει ότι θέλει η διαφήμιση, ας το παραδεχτούμε... Αν όχι άμεσα, έμμεσα... Περνώντας πρότυπα. Σαν αυτά που περιέγραψα παραπάνω...







Για το παρόν κομμάτι του άρθρου συνεργάστηκα με τη φίλτατη Deseo!

Έμπνευσή μου ήταν άρθρο που διάβασα στο Blog του "δασκάλου στο blogging" Μάνου Αντώναρου.

buzz it!

1 σχόλιο:

Anorganwtos είπε...

Παράλειψη: Ξέχασα το στυλ "πανκιό" και το mainstream... Sorry...