Σάββατο 23 Ιουνίου 2007

Tα πραγματικά παρατράγουδα του Je t' aime!!!

Αρχικά, θα ήθελα να συγχαρώ τον κ. Πρετεντέρη, εεεε.. με συγχωρείτε! Τον ανοργάνωτο ήθελα να πω ;Ρ για την αύξηση της επισκεψιμότητας στο blog. Συνέχισε έτσι! Κι επειδή βλέπω ότι παλεύει με νύχια και με δόντια για τη σταδιακή αλλά συνεχή αυτή αύξηση, είπα να αποχωριστώ λίγο την ιδιότητα που είχα ως διακοσμητικό στοιχείο στη λίστα των συντακτών και να γράψω κι εγώ το κάτι τις μου..

Ίσως μετά από όσα πω ακολουθήσει μια θύελλα αντιδράσεων, ειδικά από τους παρακολουθούντες την εκπομπή, αλλά αυτή είναι η ταπεινή μου άποψη. Όπως καταλαβαίνετε από τον τίτλο, θα πω λίγα λόγια για το πολυσυζητημένο je t' aime.


Ακούω πολλούς που λένε ότι χάρη στην Πάνια, ο κόσμος ξεφεύγει από τα προβλήματα της καθημερινότητας. Κι αναρωτιέμαι τώρα εγώ... Δεν υπάρχουν καλύτεροι τρόποι για να ξεφύγει κανείς από την καθημερινότητα?? Ένα θέατρο, ένα σινεμά, μια βόλτα, μια βουτιά στη θάλασσα, τώρα που ο υδράργυρος χτυπάει κόκκινο (και κάτι παραπάνω..) Ή έστω για τους φανατικούς λάτρεις της τηλεόρασης, δεν υπάρχουν άλλες σοβαρότερες, ποιοτικότερες εκπομπές?
Τώρα θα μου πείτε, ο καθένας κάνει τις επιλογές του. Και θα συμφωνήσω! Το θέμα είναι ότι ουσιαστικά αυτή η "διασκέδαση" που προσφέρει η εκπομπή της Πάνιας είναι εις βάρος ατόμων με λιγότερο ή περισσότερο μειωμένη νοητική ικανότητα.

Αυτό που κάνει η εκπομπή είναι να εστιάζει στα ελαττώματα και τις ιδιαιτερότητες του καθενός και να γράφει τραγούδια που αντιπροσωπεύουν κάθε "καλλιτέχνη", όπως ακούμε να τους αποκαλούν.

Συζητείται επίσης ότι μέσα από την εκπομπή δίνεται η δυνατότητα σ' αυτά τα άτομα να προβληθούν και να ασχοληθούν με το τραγούδι, ευκαιρία που δε θα τους δινόταν αν δεν υπήρχε αυτή η εκπομπή. Ας σκεφτούμε όμως ότι ένας φυσιολογικός άνθρωπος με προσγειωμένο μυαλό δε θα αναζητούσε τέτοιου είδους εξευτελιστική προβολή και δε θα δεχόταν να γίνει περίγελος του ελληνικού κοινού.
Και συνεχίζω με τους προβληματισμούς μου.. Αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν οικογένεια, συγγενείς να τους αποτρέψουν από τη συμμετοχή σ' αυτό το "ανεπανάληπτο" show? Και με την απορία θα μείνω...

Και τώρα λίγα λόγια για την Αννίτα...

Όπως μας έχει αποδείξει, είναι μια γυναίκα που διαθέτει αστείρευτες πηγές εξυπνάδας, δυστυχώς όμως τις χρησιμοποιεί με λάθος τρόπο. Όσο κι αν προσπαθούμε να πειστούμε ότι ασχολείται με τον απλό άνθρωπο, του δίνει αξία και νοιάζεται γι' αυτόν, είναι πλέον φανερό ότι κοροϊδεύει και εκμεταλλεύεται τους καλλιτέχνες που έχει δημιουργήσει έχοντας ως μόνο στόχο την αύξηση τηλεθέασης της εκπομπής και συνεπώς του τηλεοπτικού καναλιού στο οποίο αυτή προβάλλεται. Και με το δίκιο της όμως,

Πώς θα εξασφαλίσει άλλωστε τα ζεστά ευρωπουλάκια που υπόσχεται κάθε Τετάρτη στα τηλεθεατόπουλα της...?!?

buzz it!

3 σχόλια:

Anorganwtos είπε...

Όχι και Πρετεντέρης, μην μου λες τέτοια... :Ρ

Δεν βλέπω Πάνια, αλλά όχι γτ το θεωρώ κακό να βλέπει κάποιος την Αννίτα (χρειάζεται και λίγο το trash!), αλλά επειδή πέφτει πάνω στους S1ngleS!

Και να αναφέρω πως με εκνευρίζουν όλοι όσοι δεν βλέπουν "υποτιμιτικές για τη νοημοσύνη" -και καλά- εκπομπές (όχι μόνο Αννίτα, το έλεγαν και για τα ριάλιτι), αλλά ξέρουν τα πάντα για αυτά... (ναι, ναι, το πέτυχαν όπως έκαναν ζάπινγκ...) :@

Ανώνυμος είπε...

Τι λέτε ρε παιδιά, θα βάλουμε δερβέναγα οποιονδήποτε στο τί θα επιλέγει ο κόσμος να δει και να διασκεδάσει; Ούτε εγω βλέπω Πάνια, προτιμώ τον Ευαγγελάτο εκείνη την ώρα.. Όμως πρέπει να σεβόμαστε και αυτούς που έκαναν την επιλογή τους..
Και εμένα δεν μου αρέσει να βλέπω θρίλερ, τι σημαίνει αυτό;
Και μην τα βάζουμε όλα στο ίδιο τσουβάλι.. Το οτι ακούγονται τα τραγούδια του Jetaime, δεν σημαίνει οτι παρακολουθεί και όλος ο κοσμος την εκπομπη. Τουλάχιστον τα νούμερα αυτό δείχνουν!
Και εγώ όταν δεν έχω καλή διάθεση, βάζω ένα βας βας, λιώνω στο γέλιο και φτιάχνει η διάθεσή μου, δεν σημαίνει οτι το θεωρώ ποιοτικό τραγούδι που ομοιό του δεν ξαναέγινε! Μια μαλακία για να γελάμε είναι...
Δεν κινδυνεύει ο πολιτισμός μας κιολας..

#CaNdY# είπε...

Αυτό που ουσιαστικά κατακρίνω σε σχέση με τη συγκεκριμένη εκπομπη δεν είναι το ποιος την παρακολουθεί ή όχι, είπα άλλωστε ότι ο καθένας κάνει τις επιλογές του κι έχει κάθε δικαίωμα. Αυτό δε με αφορά. Κι εγώ την έχω παρακολουθήσει, τόσα ακούγονται! Το θέμα είναι ότι προσβάλει και γελοιοποιεί τις ιδιομορφίες κάποιων ανθρώπων. Γιατί η εκπομπή δεν ασχολείται με άτομα που έχουν "τα μυαλά στο κεφάλι" και μπορούν να αντιμετωπίσουν την κατάσταση που τους επιβάλλεται? Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι το εθνικό συμβούλιο ραδιοτηλεόρασης επέβαλε στην εκπομπή χρηματικό πρόστιμο 200.000 ευρώ. Το περιεχόμενό της κρίθηκε ακατάλληλο, μεταφέρεται η ώρα μετάδοσης της και μάλιστα διατυπώθηκαν προτάσεις διακοπής της...